2013-01-17 17:11:37• hírek • Póti Orsolya

Újabb alkotásoknak ad otthont a Megyei Tanács galériája

Olar Iulia szatmári festőművésznő alkotásaiból nyílt kiállítás január 17-én a Szatmár Megyei Tanács galériában. Az érdeklődők egy különleges festménytárlatot tekinthetnek meg közel egy hónapon keresztül.

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében csütörtök délután kiállítás nyílt a Szatmár Megyei Tanács galériájában Olar Iulia festőművésznő alkotásaiból. A tárlatmegnyitót a köszöntőbeszédek mellett a Punctul Urmator folk-csoport tette még hangulatosabbá.

A festőművésznő munkásságát Felician Pop, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója méltatta, Gergely Csaba egyesületi elnök pedig életrajzi adatokkal szolgált. Mint megtudtuk, Szatmárnémetiben ez volt a művésznő második egyéni kiállítása.

Olar Iulia első festménykiállítása 2009-ben nyílt meg Torontóban, ahol felfigyel rá a kanadai kritika. Munkái megtalálhatóak magángyűjteményekben: Kanadában, Németországban és Romániában. A festőművésznő 2011-től a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja, és részt vesz annak szinte minden rendezvényén.

A kiállításon megtekinthető akril festményei rafinált színkezelésről árulkodnak, színei hol árnyalt pasztellszínek, hol erősen harsogóak.

„Nagy lelkesedéssel tölt el, hogy a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja lehetek és, hogy az utóbbi két évben a szatmáriaknak alkothattam. A támogatásért köszönetet szeretnék mondani családomnak, barátaimnak és mindazoknak, akik értékelik festményeimet" - mondta el Iulia Olar a megnyitó végén, ami a folk-csoport produkciójával zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: